2012. okt 12.

Mozgás! - 12 érv a rendszeres edzés mellett

írta: Élet - GyIK
Mozgás! - 12 érv a rendszeres edzés mellett

 

 

1. A becslések szerint minden fél kiló izomnövekedés után a nyugalmi anyagcsere napi 30-50 kalóriával növekszik.
Eszerint ha 2,5 kiló izmot szedsz magadra (a zsír csökkenése mellett), akkor az étkezési szokásaid megváltoztatása nélkül 10-12 kilót is leadhatsz egy évben.

2. Ha nehézséget okoz, hogy időt szakíts a gyaloglásra vagy kocogásra, oszd szét. Három tízperces menet ugyanolyan egészségi előnyökkel bír, mint egy harmincperces. Próbálj beiktatni egyet, mielőtt munkába mész, egy jó tempós sétát ebédidőben, és egyet vacsora után.

3. Az edzés segít abban, hogy egészségesen étkezz. Azok, akik legalább 3 órát edzenek hetente, a felmérések szerint kiegyensúlyozottabban táplálkoznak, és kétszer is meggondolják, mielőtt bűnbe esnének.

4. A kalória az kalória. Ha diétán vagy, egészen biztos, hogy rendszeres mozgás mellett több szénhidrátot bír el az étrended a hízás veszélye nélkül.

5. Minden film közben legalább három-négy reklámszünet van, amik egyenként öt percig tartanak. Használd ezt az időt arra, hogy hasizomgyakorlatokat végzel. Háromszor öt perc tisztességes hasprés rengeteget lendít a derékméreteden!

6. A karban tartott test jó hatással van a szexuális életre: növeli a vágyat, a teljesítőképességet, és önbizalmat ad.

7. Találd meg a megfelelő időt a testmozgásra. Ha a neked jóleső napszakban mozogsz, az edzés energiával fog feltölteni, és nem leszel fáradt tőle. Kísérletezz. Írd fel, mikor mennyit edzettél, és hogy érezted magad utána, majd tedd át a számodra "energizáló" időpontra az edzéseket.

8. Mostanában gyakran hallani arról, hogy az öregedéssel járó "normális" tünetek nagy része betudható a testmozgás hiányának. A dolog testi részét tekintve (merthogy a lelki-szellemi tényezők is legalább annyira hozzájárulnak az idősebb kori problémákhoz) a tétlenség a legnagyobb ellenségünk. Rendszeres edzéssel megelőzhető többek között a csontritkulás, az izületi problémák, a keringési zavarok, de még a menopauza számos tünete is.

9. Aki rendszeresen mozog, máshogy tartja magát. A jó testtartással pedig 5 kilóval könnyebbnek és 10 kilóval vékonyabbnak látszol, mivel megnyújtja a tested és vékonyabbnak látszik a derekad is.

10. Ha tudatos időbeosztás szerint edzel, mindig akad alkalom levezetni a stresszt. Jó érzés várni azt a fél órát a futópadon, vagy kiboxolni magadból az aznapi mérget.

11. Felmérések szerint a heti háromszori edzés csökkenti a rossz koleszterin és növeli a jó koleszterin mennyiségét, így csökkenti a szívbetegség és az infarktus kialakulásának kockázatát.

12. Az intenzív, gyakori testmozgás segít abban, hogy mélyen és nyugodtan aludj, könnyebben lazíts, ha arra van szükséged, és általában hangulatjavító hatása van.

Forrás: www.lowcarb.hu

Szólj hozzá

önismeret egészséges életmód életöröm csodatévő természeti kincseink gondolatok az életről éltető energia Legyőzöm a túlsúlyt!:-)