2014. jún 13.

Miért veszélyes, ha a gyermek mer nemet mondani?

írta: Élet - GyIK
Miért veszélyes, ha a gyermek mer nemet mondani?

 

bagdy_emoke.jpg

 

Teljes cikk itt olvasható: http://hvg.hu/plazs/20140424_Bagdy_Emoke_interju 

Nagy tisztelője vagyok Bagdy Emőkének, ez a cikk tovább fokozta bennem azt az érzést, hogy jó volna, ha minden szülő, pedagógus, pszichológus és mindenki, aki gyerekek közelébe kerül, átvenne az ő mentalitásából. 
Bármilyen területen is dolgozik valaki, legyen az az említett szakemberek bármelyike, de akár eladó, számítástechnikus, jogász, blogger, bárki, végezheti munkáját fanyalogva, száját húzogatva egész nap, vagy pedig odaadással, szeretettel. Na, igen! Ők is emberek, mondhatnánk, lehetnek rossz napjaik! Úgy gondolom, mindenki találja meg az egyéniségéhez legmegfelelőbb munkát, ahol jól érzi magát a saját bőrében és ezért jó érzés a közelében élni, dolgozni. 

Egyébként, teljesen politikamentesen, de úgy gondolom, hogy a heti kötelező 5 tesiórának sincsenek meg a feltételei a legtöbb iskolában, valahogy mégis igyekeznek megbirkózni a feladattal. 
Másrészt a pedagógusok egy része alkalmazza valamilyen módon a relaxáció elemeit, ezzel segítve a saját és a gyerekek munkáját is. A gyerekek tempójának felvétele, figyelmük lekötése nagy kihívás lehet számukra, ezért mindkét félnek, tanárnak és diáknak egyaránt, szükségük van a pihenésre, regenerálódásra, ha minőséget is szeretnének elérni az iskolában. 

Ezen kívül a pozitív gondolkodás, a lelki nyugalom, emberbaráti szeretet fejlesztése kis országunkban úgy gondolom, kívánatos lenne. 

 

meditacio-gyerekek2.jpg

Szólj hozzá

önbizalom bagdy emőke konfliktuskezelés