2012. okt 22.

A zöld tea hatása

írta: Élet - GyIK
A zöld tea hatása

 

A zöld tea és zöld tea kapszula segíti a gyorsabb zsírégetést!



Ismert egészségmegőrző és gyógyító hatása miatt a zöld tea fogyasztása keleten évezredes hagyományokkal rendelkezik. A zöld tea egészségre kiható ereje legnagyobb mértékben a benne található nagy mennyiségű antioxidáns anyagok (polifenolok, s annak egyik csoportja, a katekin vegyületek) jótékony hatásának köszönhető.


Egészségmegőrző tulajdonságai mellett, a zöld tea hatása a zsírégetés felgyorsításában is megnyilvánul.

Ezért is mondják, hogy a zöld tea az egyik legjobb zsírégető tea!
  Zöld tea fogyás: A zöld tea hatása = Zsírégető tea
Gyorsabb fogyás egészségesen?
Erre a zöld tea a legjobb!
A zöld tea hatása - A zöld tea előnyös élettani tulajdonságai
• A zöld tea méregtelenít, serkenti az anyagcserét, gyorsítja a zsírégetést;
• Csökkenti a rákos, daganatos betegségek kialakulásának lehetőségét;
• Antioxidáns hatású, azaz segít lebontani a pusztító szabad gyököket;
• Csökkenti a koleszterinszintet, ezáltal a szívbetegségek kialakulásának lehetőségét;
• Ellazítja a vérereket, ami csökkentheti a magas vérnyomást;
• A zöld tea erősíti az immunrendszert, ezáltal véd a fertőzések ellen;
• Fluoridtartalma óv a fogszuvasodástól (amennyiben cukor nélkül isszuk!);
• Koffein tartalma élénkítő hatású, serkenti a szellemi teljesítőképességet.

 

A kávéval ellentétben, a zöld teában található koffeinnek fokozatos és lassabb a felszívódása, nem hirtelen dobja fel a szervezetet, hanem egyenletesen, így élénkítő hatása nemcsak természetesebb, de hosszabb ideig is kitart.

 

Mi található a zöld teában?

● növényi eredetű polifenolok (más néven csersav) - antioxidáns hatású kémiai anyagok, amelyek legfontosabb szerepe a szabad gyökök eltávolítása a szervezetből. Kutatások bizonyították, hogy a számos gyümölcsben, zöldségben és különféle tealevelekben megtalálható polifenolok hozzájárulnak a szívbetegségek és a rák megelőzéséhez, valamint a csökkentik a szervezet koleszterinszintjét is.

● számos vitamin (C-, B2-, D- és K-vitamin), ásványi anyag (fluorid, alumínium és réz) és illóanyag - ez utóbbi adja a zöld tea aromáját és illatát.

koffein (vagyis tein), valamint kis mennyiségben teobromin és teofillin - amely leginkább firssítő és élinkítő hatásáról ismert. A zöld teában található koffein (mennyisége kevesebb mint a fekete teában) késlelteti a fáradtságérzetet, hatást gyakorolva a központi idegrendszer, a légzőszervek és a szív működésére - szellemi frissességet és jó közérzetet biztosítva.

 

A zöld tea remek immunerősítő. A zöld tea polifenol tartalmának köszönhetően vírus- és baktériumölő tulajdonságú, ezért ellenállóbbá teszi a szervezetet. C-vitamin tartalma is hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez.

A zöld tea rákmegelőző hatása már régen ismert. Ez a zöld tea antioxidáns tartalmának köszönhető. Ezek közömbösítik a káros szabad gyököket. A polifenolok pedig a daganatképződést illetve daganatfejlődést, valamint az áttétek kialakulására vannak jó hatással.

A zöld tea kedvezően hat a szív- és érrendszeri betegségekre, mivel elősegíti a koleszterinszint csökkenését. A polifenolok hatására javul a vérkeringés is, és kisebb lesz az esélye a vérrögök kialakulásának.

A zöld tea méregteleníti a szervezetet. Napi 2 liter tea elfogyasztása szinte kimossa a méreganyagokat, de a zöld tea méregtelenítő hatását fokozzák a benne található vitaminok: C-vitamin, B2, D és K vitamin, illetve a karotinoidok, és kis mennyiségben a magnézium és szelén.

A zöld tea nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, mely az egészséges izomműködést támogatja. De a zöld tea káliumtartalma miatt a veseelégtelenségben szenvedőknek nem ajánlott a fogyasztása.

A fogszuvasodás ellen is véd a zöld tea. A benne lévő katechin jelentősen gátolja a szájban lévő baktériumok cukorátalakító tevékenységét. A zöld tea fluor tartalma pedig erősíti a fogakat. A zöld tea fogyasztása nem ajánlatos cukorral, mert akkor teljesen elvész a fogszuvasodást gátló hatása.

A zöld tea koffeint is tartalmaz. Míg a kávé koffeintartalma a gyomorban szívódik fel, így lökésszerűen hat a szervezetre, de hatása rövid ideig tart. A zöld tea koffeintartalma a belekből szívódik fel, így élénkítő hatása később jelentkezik, viszont tovább tart.

A zöld tea remek zsíroldó hatású. Naponta háromszor egy csésze zöld tea elfogyasztása az étkezések után, s havonta egy-két kilóval csökken az ember súlya. A zöld tea a gyomorba került zsíros ételek lebontásában játszik nagy szerepet, segíti az emésztést.

A zöld tea csökkenti az agyvérzés kialakulásának esélyét, és jót tesz a migrén ellen.

 

 

Szólj hozzá

egészséges életmód csodatévő természeti kincseink éltető energia Legyőzöm a túlsúlyt!:-)