2012. aug 09.

Magyarország legkedveltebb energetizáló helyei

írta: Élet - GyIK
Magyarország legkedveltebb energetizáló helyei

 

 

Kimerültél? Már nem tudsz semmire koncentrálni? Nem tudsz egy-két hétre szabadságra menni?  Számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy feltankoljuk energia-készleteinket. Ezek egyike, ha olyan csodás helyekre kirándulunk, melyek gyógyító, energetizáló erővel bírnak. Nem is kell messzire zarándokolnunk, ha ezt a megoldást választjuk: kis hazánk bővelkedik ilyen különleges, ún. energiahelyekben.

 Szent György- kereszt és Ley-vonal
- Energiahelyeknek vagy erőtereknek hívjuk azon területeket, ahol csodás gyógyulások és más szokatlan dolgok mennek végbe az embereken – magyarázza M. Péter, spirituális tanácsadó. – A helyek titka, hogy alattuk az ún. Szent György sávok kereszteződése található. Ezeknek több fajtája és mérete létezik, de általában 300-szor 300 méteres keresztekről van szó.  Kísérői a Ley-vonalak, melyek 1-1 méter szélesek. Ezekben a sugárzási kereszteződésekben tartózkodva az élőlények gyógyító, éltető energiával töltődnek fel. Az energiahelyeken az állatok mindig arra a pontra fekszenek vagy ülnek, ahol a legjobban érzik magukat. Régen őseink ebből tudták, hova ajánlatos építkezni vagy többet tartózkodni.

Ahol megdobban a Föld szíve: Dobogókő
- A Föld egy nagy élőlény, úgy működik, mint bármely emberi szervezet – mondja Péter – minden testtájnak és szervnek megvan a megfelelője. Nem véletlen, hogy kultikus nép a magyar, komoly spirituális vállalással, hiszen a legenda szerint a Föld szívcsakrája éppen hazánkban, a Pilisben található.
Dobogókő talán a legnépszerűbb energiahely, számos külföldi turista érkezik Pilisszentkeresztre nap mint nap, hogy megmássza és megcsodálja a Föld „szívét”, mely valószínűleg a nevét is erről a spirituális párhuzamról kapta.

 Ló csodás gyógyulása az Attila-dombon
A Pest megyei Tápiószentmárton hírnevét annak köszönheti, hogy egy lovasgazda beteg lovát a birtokon lévő dombra vitte, ahonnan Kincsem kanca pár nap múlva vidáman és egészségesen ügetett haza. Azóta emberek is megtapasztalhatták a domb gyógyító erejét: vannak, akik bizsergést éreznek, ha felsétálnak az Attila-dombra. Mások állapotában azonnali javulás áll be, ha itt töltenek pár órát, de egészséges látogatók is érkeznek rendszeresen, hogy részesüljenek a domb nyugalmából, valamint friss levegőt szippantsanak.

Kőtenger-parti lelki wellness
A Balaton-felvidéken található Káli-medence kőtengereit a feltörő hévízforrások alakították. Leglátványosabb és legjelentősebb tagja a szentbékkállai kőhát, mely nemcsak különleges kőalakzatai miatt számít turistalátványosságnak, hanem azért is, mert itt az átlagosnál jóval szélesebb és nagyobb energiatartalmú Szent György sávok találhatóak. A kőtenger, melynek energiaközpontja egy jókora tölgyfa árnyékában található, test- és lélekregeneráló hatású. Ajánlott mindenkinek, aki töltődésre és lelki békére vágyik.

Sztupában kis Buddha- keleti életérzés Zalaszántón
Felejthetetlen élményben lehet részünk, ha a zalaszántói Világosvár-hegyre látogatunk. Itt emelkedik ugyanis egy Magyarországon egyedülálló buddhista szentély, a zalaszántói Béke-sztupa. Különlegessége, hogy a sztupa kupolája fölött kialakított üregben helyezték el Buddha néhány földi maradványát. Az építés során a betonba falaztak még növényi magvakat, vallási dokumentumokat, tibeti könyveket. Az építmény alakját szigorú előírások kötik, kör alakú talapzata a medhi, melyet a hívők mindig úgy járnak körbe, hogy tiszteletadásuk tárgya tőlük jobbra legyen. A sztupát látogatva mi magunk is feltöltődhetünk a buddhista életérzéssel, melynek alapja a világbéke és a belső harmónia.

Csodatevő vizek Szentkúton
Kissé északabbra, Hatvan és Salgótarján között is láthatunk olyan helyeket, ahol gyógyító energiákkal találkozhatunk. A főúttól nem messze egy dombtetőn található Szentkút, mely hírnevét „csodatevő” forrásainak köszönheti. Egy barlangszerű mélyedésben található Szűz Mária szobra, vele átellenben pedig a tiszteletére elnevezett „szent kút”.  Nem messze innen a remeték hajdani barlangja található, valamint egy kiépített pihenőhely, melyet a zarándokok mellett táltos-iskolák követői is használnak. Itt további gyógyító forrásokra (Szent László, Szent István) bukkanhatunk , melyek kitűnően alkalmasak köszvény gyógyítására, kálciumpótló kúrára. A kegyhely kellemes, árnyas környezete kiváló kiránduló- és pihenőhely.

Az energetikai helyek segíthetik testi-lelki felüdülésünket, azonban állandó tartózkodásra nem alkalmasak. Péter óva int, hogy ilyen területekre költözzünk, hiszen ezt a nagyfokú energiaáramlást az emberi szervezet nem képes elviselni. A hasonló területeken élők nagy százaléka épp ezért súlyos betegségekkel küzd. Pár napos vagy hetes kiruccanás esetében azonban nem kell ilyen következménytől tartanunk: ezek a helyek értünk vannak, éljünk vele, töltődjünk fel jótékony energiájukkal!

Jász Veronika

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

egészséges életmód életöröm csodatévő természeti kincseink