Céklakrémleves
Hozzávalók: 40 dkg cékla, 2 dl tejföl, 1 púpozott ek. liszt, 1 citrom, 1 szál zellerzöld, só, 1 e. cukor, csipetnyi köménymag
Az alaposan megmosott, meghámozott céklát apró kockákra vágjuk, és fél liter, enyhén sós, köménymaggal ízesített vízben puhára főzzük, majd levével együtt péppé turmixoljuk.. Ezután a lisztet szárazon rózsaszínűre pirítjuk, állandóan kevergetve ráöntjük a céklapürét és a fél liter vizet. A cukorral és fél citrom kifacsart levével ízesítjük, beledobunk egy darabka citromhéjat és jól összeforraljuk. Végül egy kevés levessel simára kevert tejföllel gazdagítjuk, tetejét citromkarikákkal és finomra vágott zellerzölddel díszítjük.
Jó étvágyat! :-)