2012. júl 21.

Spenótsaláta

írta: Élet - GyIK
Spenótsaláta

Hozzávalók: 3 ek. olaj, 1 dl kefír, 5 dkg rizs,cukor, 2 cs. zöldhagymaszár, 1 gerezd fokhagyma, 25 dkg spenót, fél citrom leve, 1 ek. mustár, só, bors

 

A rizst enyhén sós vízben puhára főzzük. A spenótleveleket alaposan megmossuk. A középső eret kivágjuk, majd a leveleket darabokra tépkedjük. A hagymaszárakat vagy snidlinget vékony karikára vágjuk.

Mártás: a mustárt simára keverjük az olajjal és a kefírrel, majd belekeverjük a citromlevet és a zúzott fokhagymát. Kevés cukorral, sóval, borssal ízesítjük.

A hozzávalókat lazán összekeverjük, majd rálocsoljuk a mártást. Legalább 2 órán át hűtjük fogyasztás előtt.

Jó étvágyat! :)

Szólj hozzá

Egyszerű finom ételek