2012. júl 18.

Gyakorlati tanácsok a sikeres élethez 12.

írta: Élet - GyIK
Gyakorlati tanácsok a sikeres élethez 12.

Készen állsz arra, hogy változtass eddigi életeden, egy kicsit megváltozzon a személyiséged.

Ez a változás jelentős javulást idéz elő az életminőségedben. Ha a válaszod, igen, akkor a következő sorokban megismerheted a valószínűleg leggyorsabb módot a javulásra.

Szükség van arra, egy vagy több célpontod legyen. Nincs ember cél nélkül! Az alkoholistának is van célja: szerezni magának egy újabb üveget. A boldogtalan nő, aki olyan emberrel van együtt, akit nem szeret, szintén rendelkezik egy céllal: találkozni egy szeretetre méltó emberrel, vagy megválni a nem szeretett személytől.

A Te céljaid?

Előfordulhat, hogy nem vagyunk tisztában céljainkkal. Tudod-e, mi a különbség az olyan emberek között, akik elérik céljaikat és az olyan között, akik nem érik el soha? A különbség az önnevelésben van, abban a tényben rejlik, hogy azok az emberek akik elérik céljukat, tudták irányítani, kondicionálni, helyzetbe hozni magukat. 

Egész életünkben taníttatásunk  és nevelésünk egységének befolyása alatt működünk. Minden döntésünk, választásunk ettől az oktatásunk függ. Ez automatikusan majdnem mindenre vonatkozik, ami velünk történik,vagy amit jónak gondolunk tenni.

Az önnevelő gyakorlatok azok, amiket magunknak mondogatunk a nap folyamán, intim gondolatainkban. 

Amit fontos tudnod, hogy ha az önnevelő gyakorlataink negatívak, akkor megvalósulásuk is negatív lesz.   Ez azt jelenti, hogy nem járunk sikerrel az olyan területeken, amelyek negatív önnevelő gyakorlatok hatása alá esnek, mivel ha negatívra vagyunk hangolva, akkor soha nem járhatunk sikerrel. Más szóval, azzá leszünk, amivé programozzuk magunkat.

Ellenben, amennyiben önnevelő gyakorlataink pozitívak, pozitív dolgokat fogunk létrehozni, valószínűleg nagy dolgokat. Ebben az esetben többször fogunk nyerni, mint veszíteni. Mindezt egyszerűen abból az okból, hogy célunk elérésére programoztuk magunkat és hogy végez vigyük azt, ami fontos számunkra.

Kezdd azzal, hogy pozitívra hangolod magadat! Megvizsgálod életed területeit, megvizsgálod, hol van szükség önnevelő gyakorlatokra, hogy több sikert érjél el. Az önnevelő gyakorlatok egyik napról a másikra megváltoztatnak, mely örömmel tölt majd el, hiszen sikeresebb, boldogabb ember leszel.

Első lépésként ismételd magadnak, hogy képes vagy megtenni és elérni azt, amit szeretnél. Az alapkoncepció ilyen egyszerű. Az alkalmazás sikeres technikája már kicsit komplikáltabb.  Gyakran és megfelelő emocionális erővel végrehajtani a feladatot, és végre eléred azokat , amit az élet eddig talán megtagadott Tőled. Ami csodálatos a dologban az, hogy ha beindul a dolog, kevesebbet, mint öt percet kell csak naponta rászánnod.

Állítsd össze a személyes céljaidnak megfelelően az önnevelő gyakorlatok együttesét! Ennek az önnevelő gyakorlat-együttesnek különböznie kell azoktól, melyeket eddig használtál. A különbség abban áll, hogy ezek az újak gondosan átgondoltak lesznek. Ezután pontosan fel kell őket jegyezned, végül, és ez a legfontosabb, állandóan újra kell vizsgálnod őket. Más szóval, ezek mások lesznek, mint amilyeneket most használsz és amelyeket nem ellenőrzöl folyamatosan, tehát a változással teljesen pozitívvá teheted őket.

 

Az önnevelő gyakorlatokat írd fel egy 5x8 cm-es papírra, kartonra. Minden darab papírra egy gyakorlatot.

Például írd fel az egyikre: "ma találkozni fokok azokkal az emberekkel, akikkel találkoznom kell a megfelelő helyen, a megfelelő időben, mindannyiunk gazdagodására."
Vagy egy másikat: "az emberek értékelnek engem, bármilyen hihetetlennek is tűnik, majd minden ember, akivel találkozom, rögtön értékel engem. Természetesen én is azonnal kellőképpen pozitívan értékelek mindenkit, akivel találkozom."   Vagy egy másik: "ha üzleti találkozóm van, mindig előbb indulok a megbeszélés helyre, hogy legyen időm lelkileg felkészülni, mielőtt partnereim megérkeznének."  Még egy másik: "minden nap egy lépéssel közelebb jutok a kitűzött célomhoz"

Minél precízebben határozod meg a saját önnevelő gyakorlataidat, annál inkább a segítségedre lesznek abban, amin változtatni akarsz.

"Minden reggel szuper formában ébredek", "minden nap olyan dolgokkal foglalkozom, melyek gazdagítanak", ezek az előbbi önnevelő gyakorlatok határozottak, pontosak és dinamikusak.

Néhány szabályt be kell tartanunk, melyek hatásosabbá teszi az önnevelő gyakorlatokat:

    1. Nem a valóság tükrözése a fontos az önnevelő gyakorlatokban, hiszen ne feledd, nem azt az                  embert kell megszólítanod, aki most vagy,hanem azt, akivé válni szeretnél

     2. Az önnevelő gyakorlatokat helyezd jelen időbe. Pl. Fizikailag és lelkileg is tökéletes formában             vagyok. (és nem .......formában leszek!)  Amikor azt mondod, hogy holnap, az azt jelenti valójá-             ban, hogy soha.

     3. A saját önnevelő gyakorlataidat ne terhelje semmilyen presszió, vagy bűntudat. Pl. mondd ma-    

        gadnak, hogy "minden reggel szuper formában ébredek", és nem azt, hogy "szuper formában kell

        felébrednem. A tudatalattink nem szereti, ha parancsolgatnak neki, jobban szereti, ha javaslato-

        kat teszünk, sokkal gyorsabban reagál ezekre a javaslatokra.

     4. Töltsd meg az önnevelő gyakorlataidat érzéssel. Amennyiben könnyen megjeleníthetők, vizuali-

         zálhatóak, nagyobb hatással kezd működésbe. Helyezz a gyakorlatokba tárgyakat, pl. asztal, ház,
         autó, vagy bármi mást, amelyeket látsz, amikor magadban ismételgeted a gyakorlatokat.

     5. Egyszerre csak kb. 10 önnevelő gyakorlatra koncentrálj, de soha ne legyen több, mint 20. Amikor 

         észreveszed, hogy valamelyik közülük szerves részeddé vált, melynek gerince a sikerre irányul,  

         vedd ki azt a kartont és tegyél be helyette egy másikat!

      6. Fejleszd önbizalmadat! Higgy ebben a szisztémában és kezdj néhány könnyebb önnevelő gya-

          korlattal. Az olyan apróságok, mint pl. visszacsavarni a fogkrém tubusára a tetejét, melyek a

          házastársadat, szüleidet vagy más hozzátartozódat az őrületbe kergetik, azok a legalkalmasab-

          bak arra, hogy szenzációs módon bebizonyítsák Neked, hogy a módszer valóban eredményhez              vezet. A kartonok között legyen mindig néhány könnyen alkalmazható önnevelő gyakorlat, egy-

         részt azért, hogy ne legyél túlterhelve nehéz feladatokkal, másrészt, hogy  hamarabb érzed,

         hogy ez az egész működik, céljaid elérhetőek!

      7. Fontos a bizalom az önnevelő gyakorlatok végzése során. Érezned kell, hogy képes vagy a do-

         log megvalósítására. Még akkor is bízz önmagadban, ha eleinte kétségeid vagy fenntartásaid 

         vannak. A bizalom és a hit lassan-lassan begyűrűzik, mert a mindennapi életedben az eredmé-

         nyek már érezhetőek lesznek. Ez persze még nagyobb bizalmat fog teremteni  benned, nagyobb 

         bizalmat az önnevelő gyakorlatokkal szemben, a változtatásra, életed javítására.

     8. A nyugalom és a méltóság a kulcsai jelentős eredményeidnek. Ne légy heves, ismételd azokat

        hangosan, erővel, szigorúsággal, és maradj komoly, bizakodó!      

     9. Bárhová is utazol, vidd magaddal az önnevelő gyakorlataidat kicsi csomagban. Olvasd őket újra

         reggel, rögtön ébredés után, napközben, amikor van néhány perced és este, lefekvés előtt. 

Meglátod, mágikus hatása van, jól működik, meglepő hatékonysággal. Ez azért van így, mert lehetőséget ad arra,hogy irányítson, vezessen. Egyéniségedet tiszteletben tartva egyedileg működik, de rendszeresen használni kell a módszert a siker érdekében. Olvasd el naponta legalább háromszor a saját önnevelő gyakorlataidat, szánj rá kellő időt, hogy megfelelően vizualizálni tudd, hogy elég érzelmi erőd legyen ahhoz, hogy magad elé tudd állítani a személyiséget, amilyenné lenni szeretnél és meglegyen a kitartásod az utasítások betartására.

 

Magad elé kell képzelni, mintha már beteljesültek volna az önnevelő gyakorlatok, mintha már életednek szerves része lenne. Néhány nap múlva ez a gyakorlat kartononként már csak pár másodperceket vesz igénybe az idődből. Szinte már automatikusan, természetes módon fogod azt cselekedni.

GARANTÁLOM, hogy amennyiben betartod a szabályokat, javaslataimat, már 21 NAP MÚLVA érzékelni fogod az eredményeket a mindennapi életedben!

              
Előkészítettem egy sorozat önnevelő gyakorlatot, melyek rendkívül hatásosak, válassz közülük kedvedre, de csak azokat, melyek érvényesek saját magadra.

Tehát: kis kartonokra jegyzed a saját gyakorlataidat, vidd azokat mindenhová magaddal, alkalmazd őket rendszeresen. És amikor néhány ezek közül már megvalósult, cseréld ki őket újakra.

Az eredmények hihetetlenek lesznek!!!

KEZDD EL!

 

         

Szólj hozzá

Sikeres élet titka