2012. jún 19.

Luise L. Hay-től

írta: Élet - GyIK
Luise L. Hay-től

_ExR

 


Gyakran kérdezik tőlem, mik azok a megerősítések és hogyan lehet használni őket? Egy megerősítés lehet bármilyen megállapítás - akár pozitív, akár negatív. Ha folyamatosan használjuk őket, hiedelemmé válnak és mindig eredményt hoznak, néha olyan utakon, amit el sem tudunk képzelni.

 


Én mindig azt mondtam: Az élet egyszerű. Amit kibocsátunk, azt kapjuk vissza.
A megerősítést egész nap mondogathatjuk hangosan vagy csak magunknak gondolatban, mint pl. hogy "minden rendben van". Vagy lehet egy listánk 20 megerősítésről és minden nap leírhatunk vagy mondogathatunk egyet. Hogy hányszor mondogatjuk vagy írjuk le, az egyéntől függő.

Ha ezekre a megerősítésekre koncentrálunk és fokozatosan megváltoztatjuk gondolkodásmódunkat, belső hangunk azonnal reagál ezekre az új gondolatokra, 2 lehetséges módon: félelemmel vagy szeretettel.
Ha félelmet érzünk, azt kell mondanunk magunknak: "Köszönöm, hogy megosztod velem! Ez egy olyan gondolat, melyet sokszor fogok neked küldeni, ezért szokj hozzá!"
Ez olyan, mintha elménk egy tárhely lenne és ezek a gondolatok új mappák, miket elhelyezünk benne.

Ez az a pillanat, amikor vagy élvezed az életed vagy nem. Amit most érzel, az teremti meg a holnapod. Nem csodálatos tudni ezt? Te vagy felelős életedért!

Nincs időd negatívan gondolkodni, mert azzal csak több olyat teremtesz, amire azt mondod, nem akarod. Ha pozitív megerősítéseket használsz és mégsincs eredménye, akkor gondolj vissza, milyen gyakran engeded meg magadnak a nap folyamán, hogy rosszul érezd magad vagy csalódott légy! Pontosan ezek az érzések azok, melyek eltolják pozitív megerősítéseid manifesztálódását és blokkolják a jó áramlását.

Egy állandóan terjeszkedő, korlátlan Univerzumban élünk. A rendelkezésünkre álló lehetőségek messze felülmúlják azt, amit az emberi elme el tud képzelni. Az egyedüli dolog, ami korlátoz bennünket, az a gondolkodásunk. Gondolatainkat a korlátokról való gondolkodásra pazaroljuk. Gondolataink különlegesek. Minden egyes kigondolt gondolat alakítja jövőnket. Minden gondolat!

Minden egyes gondolat, amitől rosszul érezzük magunkat, elpazarolt gondolat. Nem csak a pozitív gondolkodás és egy nagyszerű élet megteremtésének lehetőségét veszítjük el általa, hanem még hozzá is adunk a negatívokhoz, ami kellemetlen élményeket hoz nekünk.

Minden gondolat különleges. Megtanulhatunk pozitív megerősítésekben gondolkodni. Igen, egy kis munkával jár irányításunk alá vonni gondolatainkat, de a jutalom óriási. A múltnak nincs hatalma felettünk. Még a problémáknak sem lesz hatalmuk felettünk. Az erőnk azokban a gondolatokban rejlik, amelyeket ma választunk. Emlékezz rá, végtelen lehetőségek állnak előttünk!

Gondolhatunk boldogságra. Gondolhatunk pozitív gondolatokat. Mondhatjuk: Igen, meg tudom csinálni! Gondolhatunk olyan dolgokra, melyek boldoggá tesznek. Megtanulhatunk csak a jó dolgokra gondolni a világban. Egy mosollyal köszönthetjük a napot. Tudtára adhatjuk a világnak, hogy boldogok vagyunk, mert élünk. Kifejezhetjük hálánkat minden fordulatnál. Szerethetjük testünket. Lehetünk önmagunk legjobb barátai. Tetteinkkel példát mutatunk gyermekeinknek. Csak azáltal, hogy figyelnek bennünket, megtanulják, hogy teremtsenek boldog, teljes életet.

A jutalmunk pedig az lesz, hogy megfigyelhetjük, amint életünk napról napra a legboldogabb, legszeretetteljesebb, leggazdagabb élménnyé válik. És ez ki fog tartani maradék földi napjainkra. Ezért gyakorolj úgy gondolkodni, amitől jól érzed magad. Ezen a módon mindig az örömből teremted életed az örömbe. Az öröm mindig több olyat hoz, aminek örülni tudsz.

Megerősítés: Én vagyok elmém egyedüli gondolkodója - és én örömteli, boldog, szeretetteljes, pozitív gondolatokat választok. Szeretem az Életet és az Élet szeret engem.

Forrás: healyourlife.com

Szólj hozzá

idézetek szeretetről önismeret egészséges életmód bejegyzések konfliktuskezelés Luise L. Hay