2012. júl 21.

Gombával töltött uborka

írta: Élet - GyIK
Gombával töltött uborka

Hozzávalók: 3 dkg vaj, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 1 ek liszt, 1 vöröshagyma, 1 kg uborka, 20 dkg gomba, 1 cs. kapor, citrom, 1 cs. petrezselyem, 4 tojás, 2 zsemle, 1 ek. zsemlemorzsa, cukor, só


A meghámozott uborkákat 4-5 cm-es darabokra vágjuk, és a belsejüket egy kiskanállal óvatosan kikaparjuk, megsózzuk. A vízben áztatott zsemléket jól kinyomkodjuk. Az apróra vágott gombát, hagymát petrezselymet sóval, borssal ízesítjük, és addig pirítjuk, míg a leve el nem párolog. 2 kemény tojást kockára vágunk és összedolgozzuk a gombával, zsemlével, 2 tojással, zsemlemorzsával, majd az uborkákba töltjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, ebbe állítjuk be a töltött uborkákat, körülrakjuk az uborkaforgácsokkal, a tetejüket reszelt sajttal megszórjuk, kevés vizet aláöntve, kaporral, citromkarikákkal ízesítjük. A sütőben megsütjük. A visszamaradt tejet liszttel elkevert tejföllel besűrítjük és a töltött uborkákra öntjük.

Jó étvágyat!  :)

Szólj hozzá

Egyszerű finom ételek