2012. júl 16.

Gyakorlati tanácsok a sikeres élethez 10.

írta: Élet - GyIK
Gyakorlati tanácsok a sikeres élethez 10.

TUD-E ISTEN SEGÍTENI?

Eddig olyan emóciókról volt szó, melyek hozzásegítenek a sikerhez. Mindegyikben vannak hibák, vagy éppen veszélyes vagy használhatatlan az emberek többségének.  Létezik egy domináns emóció, veszély nélküli és használható minden ember számára, abban az esetben, ha hívőről van szó.

Ez az emóció ez az Isten iránti szeretet. Ha Te nem vagy hívő, akkor a legjobb lehetősége az emberbaráti szeretet. Amennyiben hívő ember vagy, akkor az Isten iránti szeretet még hatásosabb lehet, ha sikerül a mindennapi életben alkalmazni.

Tudjuk, hogy a több ideál vagy több ember iránti hűség összetörhet egy embert és kiválthat egy olyan emocionális konfliktust,  mely semlegesít minden hatékonyságot. Ha ez a megosztott hűség összetörhet egy embert, az Isten iránti hűség ellenben minden kétséget kizáróan isteni erőt és hatékonyságot kölcsönöz. Ez történt Jeanne d' Arc,  Lincoln, Garibaldi, Mózes és Pál apostol esetében is.

Elég, ha egyetlen nagy hűségnek áldozzuk életünket, nem kímélve önmagunkat, hogy megtaláljuk az utat egy olyan léthez, mely teljes szellemi nyitottságból és tökéletes sikerből áll. Az  önzőség ilyen feladása adja a világ legnagyobb erejét. A lustaság lehetetlenné válik. Az érzelmi konfliktusok, melyek csökkentik a hatékonyságodat, eltűnnek. A határozatlanság és bizonytalanság elszáll. Mostmár küldetéses ember vagy. Az összes érzés sorban áll egy nagy emóció megsegítésére. Mindegyikből tökéletes harmónia fejlődik, mely a személyiséged erejét képezi.  A fejlődésednek, előrelépésednek a folyama éppen olyan feltartóztathatatlan, mint egy folyóé.

A LUSTASÁG LEHETETLENNÉ VÁLIK

A siker felé vezető legrövidebb utat gyakran az Isten iránti szeretet mozgatja. Ez inspirál a nagyobb erőkifejtésre, ez az eredője a legnagyobb felfedezéseknek és ez hozza meg a legtökéletesebb boldogságot. Nem kell erőszakkal rávenni magunkat, hogy megtegyük, amit meg kell tennünk.

Az út mentén néha elvonják figyelmünket a szép tájak, de nem térhetünk le kijelölt utunkról Ellenállhatatlanul előre haladunk, magával ragad minket az élet nagy folyamának sodrása, melyre szükségünk van a siker eléréséhez.

Szólj hozzá

Sikeres élet titka