2012. júl 11.

Tarka paprika - kukorica saláta

írta: Élet - GyIK
Tarka paprika - kukorica saláta

Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 piros kaliforniai paprika, 4 ecetes uborka, 80 dkg csemege kukorica konzerv, 1 citrom, 1 metélő hagyma, 5 ek. zöldségleves, 2 teáskanál olívaolaj, só, bors, közepesen erős curry, 4 teáskanál zsírszegény túró, 4 szelet kétszersült

A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, vágjuk apró kockákra. A zöldpaprikát mossuk meg, vágjuk ketté, erét és magjait távolítsuk el. A paprikát vágjuk kockákra, az uborkát szeleteljük fel, a kukoricát csepegtessük le. A citrom levét préseljük ki. A metélőhagymát mossuk meg, a felesleges vizet rázzuk le, a citrom levével és az olívaolajjal együtt keverjük a zöldséglevesbe. Adjuk hozzá a paprikát, az uborkát, az apróra vágott vörös és fokhagymát, majd ízesítsük sóval, borssal és curryvel. Kb. 15 percig hagyjuk érni. Kenjük meg a kétszersülteket túróval, a salátával együtt fogyasztjuk.

Jó étvágyat! :)

Szólj hozzá

Egyszerű finom ételek