2012. júl 05.

Gyakorlati tanácsok a sikeres élethez 3.

írta: Élet - GyIK
Gyakorlati tanácsok a sikeres élethez 3.

Hogyan szerezzük meg a megfelelő energiát ahhoz, hogy elérhessük azt, amit kívánunk?

Senki nem tolakodhat a siker felé: egy erőteljes érzés kell, hogy sodorja az embert, az állandó és erősen égő vágy. Most nézzük meg, hogy miként is fogjunk hozzá. Meglátod, hogy a szó szoros értelmében vágyai megvalósítása felé fog sodródni anélkül, hogy éreznéd, rendkívüli erőfeszítéseket kell tenned.

A meghatározó érzés nélkül a legnemesebb elhatározások, a legértelmesebb tervek, a leghőbb vágyak sem valósulnak meg soha. A siker ára általában túl nagy ahhoz, hogy valaki meg is fizesse, hacsak nem e meghatározó érzés befolyására hallgat. Mert túl sok áldozatot kell hozni, gyakran túl hosszú időszak alatt. Egész egyszerűen nem lennénk hajlandók meghozni ezt az áldozatot, ha nem hajtana minket ez a rendkívül erős és tartós érzés.

 

Mindig legyen meg Benned az előrejutás vágya!

Mit is jelent valójában vággyal bírni? Az érzések alapvetően öszöneink termékei, ezért olyan erőteljesek. A bennünk lévő ösztönök biolóigai örökségünk részét képezik, a természet erőit.

Érzelmi életünk nem csak rendkívül összetett, de ellentmondásoktól terhes is. Különböző érések sodornak bennünket minden irányba. Érzések, mint a félelem vagy bátorság, a vágy és a könyörület, a szeretet és a gyülölet, a kitartás és a reményvesztés, az otthon szeretete és a kalandvágy, az ambíció és a lustaság, az öröm és a szomorúság, a csodálat és a megvetés, a jószívüség és az önzés és még sok-sok emóció, melyeket túl hosszú lenne felsorolni.

 

Tehát egyáltalán nem kell meglepődni azon, hogy kevesen rendelkeznek vállalkozó szellemmel, hogy az emberek szeszélyesek, határozatlanok és bizonytalanok. Amíg teret hagyunk az érzelmek minden irányú hatásának, addig a hatékonyság lehetetlen.

 

Ne hagyja, hogy az érzelmei befolyásolják!

A pszichológusok véleménye szerint az emberiség legtöbb gondja-baja az érzelmi konfliktusok miatt van. Az ilyen konfliktusok mindig hatékonytalanságot okoznak. A gond és félelem ilyen esetben állandó kísérőjelenség.

Itt most csak azzal foglalkozunk, hogy ezek az érzelmi konfliktusok milyen módon befolyásolják az életet. Miként fordíthatjuk ezeket inkábbb a javunkra ahelyett, hogy hagynánk, hogy érdekeink ellen hassanak.

Tehát:

1. A hatékonyság nélküli személy nem rendelkezik meghatározó érzéssel, a különféle érzelmei állandó és mély ellentmondásban vannak egymással - vagyis olyan ember, akinek a céljai állandóan változnak.

2. A hatékony személyt mindig erőteljes érzelem irányít, mellyel szemben más érzelmek gyengék, így ez utóbbiak irányt változtatva közreműködnek a cél megvalósításában, optimális esetben erősítik a megfelelő erőteljes érzelmet.

 

Szólj hozzá