2012. júl 04.

Gyakorlati tanácsok a sikeres élethez 2.

írta: Élet - GyIK
Gyakorlati tanácsok a sikeres élethez 2.

Miként vezet a rátermettség sikerhez?

 

Aki rátermett, az eredményes is. Nagy a valószínűsége, hogy gazdaggá válik. Aki viszont tehetetlen, az elveszti képességeit, sőt pénzét is

Ezt a szabályt kevesen vitatják. Valószínűleg Te is eleve elfogadod, hiszen tudod, hogy a képességek hiánya szegénységhez vezet, legalábbis hosszútávon.

 

Találkoztál-e már valaha olyan emberrel, aki képességének hiányában sikert élt el a munkájában vagy az üzleti életben? (Természetesen a valódi eredményekről beszélek, nem az ügyeskedők pillanatnyi felülkerekedéséről.)

 

Sokan azt hiszik, hogy az eredményesség csak ismeretek és tapasztalatok kérdése. Sokáig uralkodott az a vélemény, hogy a tudás egyet jelent a hatékonysággal. Olyanok, akik nem részesültek megfelelő nevelésben vagy oktatásban, úgy gondolhatják, hogy a hatékonyságra nincs lehetőségük. Pedig nagy számban találhatunk olyan férfiakat és nőket, akik az átlagosnál komolyabb neveltetésben részesültek, és mégsem tesznek tanúságot túl nagy eredményességről.

 

A világ tele van képzett tehetetlenekkel

 

Nem, a hatékonyság nem egyszerűen az ismeretek kérdése, hanem a fogékonyságé és a szellemé is. Mindent, amit teszünk, lelkesedéssel kell véghez vinni. Lendület és elszántság kell, hogy eltöltsön bennünket. Állandóan figyelni kell és résen lenni, hogy minden alkalmat megragadva magunkat és az általunk nyújtott szolgálatokat javíthassuk.  Ráadásul ezt nem elég ideig-óráig vagy néhány hétig, akár hónapig tenni, hanem hosszú éveken át, megszakítás nélkül kell folytatni.

Erre senki nem képes! Kivéve, ha...  HA A MAXIMÁLIS FOGÉKONYSÁGÁT SZÜNET NÉLKÜL ÉBEREN TARTJA.

 

Még ha meg is győződtél róla, hogy a siker csak így érhető el, nem igyekeznél véghezvinni az előbb felvázolt módszerrel (egyébként senki nem képes rá és senki soha nem si tette meg), ha egy folyamatos és igen erős érzés nem kényszerítene rá. Egy érzés, amely soha nem hagy nyugtot, amikor az ember nem dolgozik. Semmiféle intellektuális gondolkodásmód és semmiféle előlködés önmagában nem teszi lehetővé az ilyen aktív állapot fenntartását. De ha kellőképpen ébren tartod a fantáziádat, az erőkifejtés könnyű és örömteli lesz.

 

Az erőltetett akarás nem jár eredménnyel

 

Tanulmányozd bármelyik sikerrel megáldott vállalkozás történetét és meglátod, hogy alapítói az első időszakban éjt nappallá téve csak ennekéltek. Sikerüket nem csak az eszüknek köszönhetik, nem csak az erőltetett kitartásnak, hanem a fogékonyságnak, az erőteljes vágynak, a munka túláradó szeretetének, néha egy kis ellenőrizhetetlen mohóságnak és a hatni tudás kívánságának is.

Ezek az ÉRZÉSEK, jók vagy rosszak tették lehetővé az óriási erőfeszítést. A siker elképzelhetetlen a szellem valódi elkötelezettsége nélkül. Mert enélkül, még ha tudva TUDJUK is, hogy mit kellene tennünk, nem tesszük meg!

Amikor fogékonyságunk már maximálissá válik, (persze nem a felületes fogékonyságról van szó, hanem arról a mély érzésről, melynek hatása alatt állunk éjjel, nappal), megszáll minket az, amit a mindennapi életben VÁLLALKOZÓI SZELLEM-nek hívunk, azaz motiváció, indíttatás, ami a sikerhez vezet.

 

Akiknek sikerül, nem különböznek sokban Tőled

Óhatatlanul csodáljuk a más minőségű embereket. Lelkünk mélyén meg vagyunk győződve arról, hogy magunknak is olyanokká kellene válnunk, mint ők, legalábbis néhány területen. Közben azért arra is gondolunk, hogy ők szerencsés csillagzat alatt születtek, míg mi nem. Ez azonban nem így van!

Azok a férfiak és nők, akik mindent megkapnak az élettől amit kívánnak, semmiben sem különböznek a többiektől. Lankadatlan energiájuk és lélekjelenlétük nem akarat kérdése. MAGUKKAL SODORJÁK ŐKET  gyakran akaratuk ellenére - olyan érzések, melyek fenntartják erejüket, állandó tettrekészségüket. Mindez a legnagyobb természetességgel elvezet bennünket a SIKER-hez.

Szólj hozzá

Sikeres élet titka