2012. jún 27.

A lélek éneke

írta: Élet - GyIK
A lélek éneke

Mikor kezdődik az élet?

 

Kelet-Afrikában van egy törzs, ahol a gyerek megszületésének idejét nem a világrajövetelének napjától, sõt nem is a fogantatás napjától számítják. E törzs számára a születés kelte azt a napot jelöli, amikor a leendõ anya elõször gondol majdani gyermekére. Az anya, amikor úgy érzi, eljött az ideje, hogy gyermeke legyen, elvonul az erdõbe, és magányosan ül egy fa alatt mindaddig, amíg bensõjében meghallja gyermeke énekét.

 

Amint ez megtörtént, az anya visszatér a falujában, és megtanítja az éneket a leendõ apának. Ezután ezzel az énekkel hívogatják a gyereket. Miután a gyerek megfogant, az asszony a méhében hordott kisbabának énekel, és megtanítja a dalt a falu bábáinak és öregasszonyainak, akik a vajúdás alatt és a születés csodálatos pillanatában ezzel az énekkel köszöntik a gyermeket.

 

A szülés után valamennyi falubeli megtanulja az újszülött énekét. Ez a dal ezután élete minden fontos pillanatában elkíséri. Ezt éneklik neki, amikor valami baja esik, éneklik gyõzelmek, szertartások, felavatások alkalmával vagy a házasságkötési ceremónián. Amikor élete végén szerettei összegyûlnek a halálos ágyánál, utoljára hangzik fel a dal.

/ Jack Kornfield /

Szólj hozzá

idézetek szeretetről bejegyzések gondolatok az életről