2012. máj 30.

Egészséges életmód

írta: Élet - GyIK
Egészséges életmód

 

 

Legújabb kutatások szerint, ha egészségesen élünk, életünket legalább 14 évvel meghosszabbíthatjuk. Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát mozgunk, nem dohányozunk, és mérsékeljük az alkoholt.

 

Életmód

Nem könnyű feladni a szokásainkkal és lemondani a kedvenc ételeinkről.  Azonban az egészséges életmód alapköve az, hogy szembesülünk a gyenge pontjainkkal, míg az egészséges életmód feltétele az, hogy leküzdjük a kísértést!

Egészséges táplálkozás

 Naponta együnk  zöldséget és gyümölcsöt, igyunk sok folyadékot (elsősorban vizet és gyógyteákat, ásványvizet), együnk egy marék diót vagy mogyorót. Húst és tejtermékeket is szabad fogyasztani, de keveset és zsírszegényt, gabonafélékből pedig csakis teljes kiőrlésűt együnk. Süssünk, főzzünk hidegen sajtolt növényi olajokkal vagy vajjal.Továbbá rendszeresen méregtelenítsünk!

Egészséges ételek

Diók-mogyorók, bizonyos zöldségek és gyümölcsök élettani hatásai rendkívül fontosak. Étrendünkbe építsük be ezeket, készítsük el változatosan!


Testmozgás

A fejlett országokban élő emberek többsége mozgásszegény életmódot él, annak ellenére, hogy a rendszeres testmozgás előnyeivel tisztában vannak. Azonban abszolút nem szükséges egy fitnesz-klubba beiratkozni – otthon, munka közben, vagy útközben hazafele könnyen tudunk naponta többet mozogni! Még a házimunkák is zsírt égetnek

Testápolás

A bőrünk a legnagyobb szervünk – így nem mindegy, hogy mivel ápoljunk, hiszen sok minden felszívódik a vérkeringésbe. A természetes testápolás ezért nagyon ajánlott, továbbá a rendszeres szaunázás, masszázs és egyéb wellness terápiák karbantartják a lelkünk templomát.

Környezet

Az egészségünket a környezetünk is befolyásolja. Ezért érdemes odafigyelnünk arra, hogy mivel mosunk és takarítunk, milyen edényekben főzünk, milyen bútorokkal és dekorációs elemekkel veszzük körbe magunkat.

Ide tartozik a stresszmentes életmód, rendszeres kikapcsolódás a hétköznapokból. Szorítsunk időt önmagunkra, pihenésre!

 

Szólj hozzá

egészséges életmód bejegyzések