2012. ápr 22.

A vonzás törvényéről

írta: Élet - GyIK
A vonzás törvényéről

Van, akinek a pozitív gondolkodás kifejezés hallatán helyből égnek áll a haja. Mások örömmel fogadják be az elképzelést.
A pozitív gondolkodás önmagában semmire sem jó. Talán jobban érzed magad egy-egy szituációval kapcsolatban, de attól még nem fog semmi megváltozni. Ha szeretnéd, hogy bármi megváltozzon, tenned is kell valamit. Valami mást, mint eddig, merthogy az a jelenlegi helyzet tanúsága szerint nem működött.

Senki ne gondolja azt, hogy ha csak ül és beszélget az "univerzummal", abból majd valami csodálatos dolog fog következni. Önmagában ez nagyon kevés, és a cselekvést semmi nem helyettesíti. Ám a Titoknak is megvan a maga értelme: amint elkezdünk fókuszálni valamire az életünkben, egyből sikeresebbek lehetünk.

1. Tudd, hogy mit szeretnél, és kérd az univerzumtól.

Magyarul: tessék tisztába jönni a céljaiddal. Fontos tudni, mit miért akarunk, és hogy az hova vezet bennünket rövid, közép és hosszútávon. Amint egy mederbe tudtuk terelni azt a sok dolgot, amit szeretnénk az életünkben (család, karrier, hobbik stb.), már sokkal előrébb tartunk, mint az emberek többsége. És a varázslat: a céljaid fogják meghatározni a döntéseidet és a cselekedeteidet.

Ja, és nem kell ehhez az univerzum engedélye. Amikor ezt a lépést végzed, egyszerűen mentálisan megnöveled a fontosságát annak, amit nagyon akarsz. Ettől lendületbe jössz, és nagyban nőnek az esélyeid arra, hogy el is érd. Ráadásul kételkedned sem kell abban, hogy megvalósul-e: te csinálod, nem valami csodára vársz.

2. Amikor a kívánt dologra koncentrálsz, érezz pozitív, nagymértékű emóciót, mint a lelkesedés vagy a hála.

Magyarul: szerinted ha szomorúan gondolsz valami célra, azt tényleg akarod? Nyilvánvalóan olyan célokat kell kitűzni magad elé, amik lelkesítenek, vagy pozitív érzelmekkel töltenek el. Ha elég sokat gondolsz arra, milyen jó lesz, ha eléred ezt a célt, lehetséges, hogy több hajlandóságot fogsz érezni magadban arra, hogy tegyél is érte valamit? Vagy legalább hogy ne tedd az ellenkezőjét?

Ha érzelmileg elég erősen összekapcsolódsz valamivel, egyre nehezebb lesz ellene cselekedni. A hirdetők ebből rengeteg pénzt csinálnak. Ha rá tudnak venni, hogy a termékükhöz a saját boldogságod érzését társítsd, eladták neked. Ha ezt önmagaddal is meg tudod tenni, újra tiéd az életed. Nincs itt semmi varázslat, elég, ha olyan dolgok felé mész, amik örömöt okoznak.

3. Érezd úgy, és viselkedj úgy, mintha a kívánt dolog már a tiéd lenne.

Magyarul: ha sovány akarsz lenni, ne pizzán és csokin élj, mert a soványak azt nem csinálják. Ha gazdag akarsz lenni, hagyd abba az önsajnálatot, dolgozz keményen, és járj vállalkozó szellemű emberek közé, mert a gazdagok is így tesznek.

Amint magadra tudod ölteni azt az érzést, hogy már birtoklod, amire vágysz, megnő az önbizalmad ezzel kapcsolatban, és bátrabban, határozottabban cselekszel. Ez viszont másokra is kihat, és hajlandóbbak lesznek veled barátkozni, üzletet kötni, vagy amit szeretnél. Ráadásul észreveszel olyan lehetőségeket is, amik eddig elkerülték a figyelmed. Ez olyan, mint amikor épp kis fehér autót akarunk venni: hirtelen mindenhol kis fehér autókat látunk az utakon. Ez is csak a fókusz kérdése.

4. Légy nyitott arra, hogy fogadd a vágyott dolgot.

Magyarul: ha úgy érzed, valamit nem érdemelsz meg, vagy lehetetlen számodra, hogy azt elérd, akkor biztos, hogy nem is fog soha megtörténni. Még ha valami véletlen folytán ott kopogtatna is az ajtódon, nem hallanád meg. Mint a fiú és a lány, akik odavannak egymásért, de sosem közelednek, mert mindketten azt hiszik, a másik túl jó hozzájuk. Vagy az áldozat, aki mindig visszautasítja a segítséget, mert úgy érzi, nem érdemli meg, vagy kellemetlen számára.

Ha képes vagy félretenni az önmagaddal kapcsolatos kétségeidet, aggodalmaidat, és az általános szkepticizmust, akkor el tudod majd fogadni azt a tényt, hogy érsz annyit, amennyit szeretnél. Lehetsz az, aki szeretnél, megteheted, amit szeretnél, és birtokolhatod, amit szeretnél.

A valódi titok: a cselekvés törvénye

Nincs szükséged a szellemre a palackban, hogy megvalósítsd a céljaidat. Minden aggodalom, bizonytalanság és kétség legjobb ellenszere a cselekvés. Ha hinni szeretnél az univerzumban, az jól van úgy, csak ne felejtsd el: az is te vagy. Jó dolog összhangban lenni a szellemi mivoltunkkal, hiszen azok vagyunk valójában. Bárki képes bármire, komolyan. De tenni kell érte. Találd ki, higgy benne, aztán valósítsd meg. Varázslat? Lehet. De csak azért, mert olyan kevesen látják az egyszerűségét.

 

Szólj hozzá

szeretetről önismeret egészséges életmód életöröm bejegyzések konfliktuskezelés gondolatok az életről