2012. sze 30.

Varázsdombon energiamező

írta: Élet - GyIK
Varázsdombon energiamező

A monda szerint itt állt egykor a hunok királyának fapalotája. Bár az Attila sírhelye után kutató régészek ezen a helyen találták meg azt a szkíta aranyszarvast, amely a Nemzeti Múzeum egyik féltett kincse lett, ma mégsem erről híres az Attila-domb - csodatévő, gyógyító hatásában bízva egyre nagyobb számban keresik fel olyan emberek, akik ezen az energiamezőn remélnek gyógyírt betegségeikre.

A Tápiószentmárton határában található, 116 m magas, szélfútta dombon talán már a hunok is érezték a fold kisugárzásának gyógyítóerejét, és felhasználták feltöltődésre, megfiatalodásra, lábadozásra. Ma a dombtetőn sorakozó fapadokon, a foldre terített takarókon ülnek-fekszenek a gyógyulni vágyók. Jönnek a környékbeliek, de tucatjával kelnek útra messzebbről is, az ország minden tájáról, buszokkal, vonattal. Aki autóval érkezik, hosszabb piknikre rendezkedik be kempingszékkel, asztalkával, elemózsiakosárral.

Az emberek legfeljebb csak jó egészséget kívánnak egymásnak, de egyébként csöndben ülnek, pihennek, és várják, hogy meginduljon testükben a bizsergés, a zsiborgás. Hisznek abban, hogy az itt tapasztalt sugárzás segít megőrizni, illetve ha szükséges, illetve ha szükséges, helyreállítani testi é s lelki  egyensúlyukat. Az energiadombon eltöltött idő alatt csak magukkal foglalkoznak, elzárkózva a világ zajától, rohanásától. Egyetlen hangos szó sem töri meg a csöndet, de nem is lenne illendő megzavarni mások nyugalmát. Erre a belépőjegyhez mellékelt szórólap is felhívja a figyelmet: "Fontos, hogy az itt töltött idő nyugalomban teljen. Egy éber, csöndes befelé fordulásban hamarabb ismerjük fel testünk jelzéseit, változásait, igényelt, ami segíti az önismeret, egész lényünk és a hely közötti kapcsolatot... Próbáljunk minden zavaró körülményt kiküszöbölni (szoros ruházat, sürgető testi szükségletek, rádiózás stb.) Arra irányítsuk a figyelmünket, amiért jöttünk."

 

KINCSEM NYOMÁBAN

Az Attila-domb a legendás hírnevet szerzett kincsemről elnevezett lovaspark területén található. A világhírű csodakanca Blaskovich Ernő tápiószentmártoni ménesében született 1874-ben. 1876-tól 4 versenyidényben 54 versenyen indult, és mindig nyert - páratlan teljesítményét tenyészője többek között a szülőhely különlegességével magyarázta. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az otthoni selyemréten kaszált szénát még az angliai versenyek színhelyére is elszállították a versenyló etetéséhez.

A Kincsem Lovaspark füvén napjainkban kétszáz lóból álló lipicai ménes legel. A versenyeztetésre szánt lovak kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, amiben a jó vérvonal mellett talán a különleges energiát sugárzó terület is szerepet játszik. A legelésző lovak sokat időznek a dombon vagy a közelében, a gyengélkedő, beteg állatok pedig előszeretettel választják pihenőhelyül ezt a területet, ahol akár órákon keresztül is heverésznek. Megfigyelték, hogy az itt tartott állatok kevésbé hajlamosak a betegségekre, vemheselésük pedig gyakoribb az átlagnál.

EGY KIS FIZIKA

A régi mészárosdinasztiából származó Kocsi János 1993-ban vásárolta meg a területet, ahol korábban egy orosz repülőtér, valamint egy hadi raktár is üzemelt. Megalapította a lovasparkot, a lovassport barátai számára fogathajtópályát hozott létre - de hogy mára egy valóságos turistaparadicsom birtokosa lett, abban sokkal nagyobb szerepet kapott az "energiadomb". A tulajdonos maga is felfigyelt arra, hogy állatait (a lovakat, a kutyákat) mintha valami egyenesen odavonzaná a dombra, ahol a reromlott állapotban levők, a kehesek, a gyengék erőre kapnak, és visszanyerik egészségüket. Az energiaáramlás a park egész területén érzékelhető, középpontja azonban az Attila-dombon van.

Lassan híre ment a dolognak a környéken, aztán a lapok, a tévécsatornák is foglalkozni kezdtek a csodával. A helybeliek előbb azt hitték, hogy a földben maradt hadianyagokból érkezik nukleáris sugárzás a felszínre. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei azonban a gammasugárzás mért értékeire támaszkodva megállapították, hogy nem nagyobb a háttérsugárzás, mint bárhol az országban. Dr Harsányi József sugárbiológus professzor, aki egészségügyi panaszai miatt maga is többször felkereste a dombot, a mérési adatok ismeretében megállapította, hogy itt rendkívül erős a mágneses erőtér sugárzása (ennek gyógyító hatását már négy-öt ezer évvel ezelőtt felismerték az ókori Egyiptomban és Kínában). Az eddigi mérések szerint sem Magyarországon, sem másutt, egyetlen zarándokhelyen sem tapasztalható ehhez fogható mértékű gyógyenergia-kiáramlás. A tapasztalatok szerint különleges tulajdonságokkal rendelkező elegromágneses és radioaktív erőterek alakulnak ki, amelyek a Föld szilárd, mélyebb rétegeiben, a geológiai kőzetviszonyok sajátos rétegződésének eredményeként még egy másodlagos erőteret is indukálnak. Mindezek aztán a Föld szilárd rétegeiből kijutva a levegőben részleges - és mérhető - ionizációt okoznak.

Kocsi János annak az elméletnek a híve, amely szerint a máshol 40 kilométernyire szűkül, ezért itt erősebb a magma sugárzása, mint máshol.

Egy biztos: a mérések minden esetben jótékony hatású eneriasugárzást mutattak ki, amely az emberi szervezetben gyógyító folyamatokat indít el.

 

A GYÓGYÍTÁS MECHANIZMUSA

A tudósok és a mérnökök mellett természetgyógyászok is próbálják megfejteni a domb titkát, és sokféleképpen magyarázzák azt, hogyan gyógyítanak a Föld hasonló energiaközpontjai. Szemléltetésképpen hadd idézzünk néhány véleményt:

"A park területén megtalálható ősenergia részét képezik az ősi szakrális vonalak is... A szakemberek még nem jutottak határozott következtetésre abban a tekintetben, hogy ismert energiákkal van-e dolgunk, vagy a megfigyelt sajátosságok és megnyilvánulások mögött valami alapvető erő húzódik meg. Köztudott, hogy minden betegség energiahiányos állapot következménye, ez a sugárzás ezt a megbomlott egyensúlyt segít helyreállítani, tehát nem csupán egyetlen szervre hat, hanem az egész testben harmonizálja az energiaáramlást."

"Ahogyan léteznek káros és pozitív kisugárzást kibocsátó helyek, úgy "léteznek fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és harmonizáló kisugárzást kibocsátó helyek is. A komponensek keverési aránya határozza meg a gyógyítás specialitását... Az e sugárzásokat kibocsátó helyek alakja általában szabálytalan folt... Minden betegség tudatszintről kiindulva, az asztráltesten és az éterikus testen keresztül realizálódik az emberi testben úgy, hog a meridiánrendszerben blokádok keletkeznek. Ezek feloldásával hatnak és tesznek egészségessé az erőközpntpk. Egy alkalommal 1-3 órás a kezelés, és legalább 10-12 alkalom kell, hogy eredményt tudjunk felmutatni. Tartósságáról csak azért nincsenek megbízható adataink, mert a kezelt beteg általában visszatér megszokoött életviteléhez, illetve az otthoni esetlegesen káros sugárzások közé".

A látogatók között vannak "kezdők", de még többen "haladók", akik visszajárnak, mert testi-lelki állapotukban minden itt-tartózkodás után kedvező változásokat tapasztalnak. Az Attila-domb azonban nem csak a betegeké. Bárkinek érdemes felkeresnie s itt kipihennie a hétköznapi fáradalmakat.

Szólj hozzá

életöröm csodatévő természeti kincseink éltető energia